
Dezenfeksiyon
Kayseri Dezenfeksiyon
Kayseri Dezenfeksiyon , ev, iş yeri, kamusal ve kurumsal alanlar gibi tüm yaşam alanlarında, herhangi bir yüzeyde bulunan hastalık yapıcı mikropların yok edilmesi işlemidir. Dezenfeksiyonun amacı mikropsuz ve hijyenik ortam oluşturmaktır. Gıda ve sağlık sektöründe HACCP ve GMP ye göre hijyenin önemi vurgulanmaktadır.
Kutu içeceklerin üzerinde, masanızda, tüm merdiven tutamaklarında, mutfak lavabosunda, market arabalarında, cep telefonunuzda, ATM’ lerde ve bir restoran menülerinde klozetlerden daha fazla bakteri bulunduğunu biliyor muydunuz?
Özellikle genel kullanıma açık alanlarda mikroorganizmaların saldırısı altındayız. Riskleri ortadan kaldırmak için Dezenfeksiyon hizmetini Entokar Haşere Kontrol Hizmetlerinden alın. Siz de dezenfeksiyon programımız hakkında bilgi almak için bizi şimdi arayın.
Sağlıklı ve güvenilir gıda üretebilmek için hijyen kurallarına uyulmalı, mikropların yayılması ve bulaşmasını önlemek için tedbirler alınmalıdır. Bu tedbirlerin başında dezenfektan kullanımı, ayak havuzları, ve hijyenik paspasların üretim alanına yerleştirilmesi gelmektedir.
Hijyen kavramını hayatımızın merkezine yerleştirip,
* Kişisel hijyen
* Gıda hijyeni
* Mutfak hijyeni
* Tuvalet – banyo hijyeni kavramları da yaşamımızın bir parçası haline getirmemiz gerekmektedir. Bu konuda uzmanlaşmalı ve kendimizi hastalık etmenlerinden korumalıyız.
Sanitasyon
Hijyen ve sağlık koşullarının oluşturulması ve devam ettirilmesi anlamında, uygulamalı bir bilim dalıdır. Daha doğrusu çevre koşullarını sağlığa elverişli duruma getirme, sağlıklı yaşam için gerekli önlemleri alma, çevre hijyeni anlamına gelmektedir. Sanitasyon temizlikle eşdeğer tutulmamalıdır. Sanitasyon daha geniş kapsamlıdır. Ev ve fabrika görünümünün iyileştirilmesine, geliştirilmiş atık uzaklaştırma yöntemleriyle çevrenin korunmasına katkıda bulunur.
Dezenfeksiyon
Cansız maddeler üzerinde bulunan patojen mikroorganizmaların yok edilmesi işlemidir. Bu işlem, bakteri sporlarına etkisizdir. Dezenfeksiyon işlemi 3 farklı yöntemle uygulanmaktadır bunlarda sırası ile;
1. Spreyil Uygulama : Bu uygulamada yer ve yüzeyle spreyleme sureti ile cansız ortamlarda eşyalar veya aletler üzerinde uygulanan bir işlemdir.antisepsi canlı yüzeyler üzerindeki patojenlerin yok edilmesi gerekmektedir. Standart hijyen koşullarında sürdürülmesi gerekir.
2. Dumanlama yolu :
Bu sistemle Küf , maya, bakteri ve virüse karşı dumanlama yolu uygulanır buda gıda üretim alanlarında gerek imalat makinaları ve kıyı köşelerin tamamına en iyi nüfuz eden yöntemdir. Kullanılan dezanfektanlar; İnfeksiyon riski oluşturan patojen organizmaları ortadan kaldırılmasında kullanılan anti mikrobiyal ajanlardır.
3. Fiziksel yöntemler : ısı kaynar suda aletleri batırarak Dezenfeksiyon sağlanabilir. Kaynama ısısına dayanıksız malzemeler için daha düşük derecelerde termal dezenfeksiyon mümkündür . 80 derecede 10 dakika beklemesi lazımdır. 90 derecede ise 1 dakikada diğer özelliği süzmedir sıvı ve gazlardan partikül ve organizmaları uzaklaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Daha çok hava teknolojileriyle ve gaz oksijen üretiminde kullanılır. Detaylı bilgi ve randevu talebi için lütfen bizimle iletişime geçiniz